2017-06-24

K-K Szóló 2017

15:30

A keleti-medencében leterjedt stabil szélnek köszönhetően az élmezőny körülbelül 1 órán belül elérheti a célvonalat. A Varga Lajos kormányozta Nelsont látótávolságban követi az új Fazék, Fazekas Lászlóval. A harmadik helyért csatázik az INNOV8, a Kolibri és a Márta Mária.

A középmezőny is átjött már a tihanyi csövön, már csak 4 hajó vitorlázik a nyugati féltekén.

14:00

5 órával a rajt után az vezető hajók átértek a keleti-medencébe, a mezőny vége Balatonszemes magasságában vitorlázik 6-10 km/h sebességgel.

Szombat 12-14:00

9:00-kor rajtolt a mezőny, Badacsonyig gyenge, változó szélben próbált haladni a 20 balatoni szólista, hogy elérjék a távolban már borzolódni látszó szélcsíkokat. A startot követő 4. órában az vezető nagy boly Balatonszemes magasságában hasít friss É-ÉNY-i szélben.

foto©szolovitorlazas

foto©TörökBrigi/szolovitorlazas

A RAJT

Délelőtt 9 órakor nagyon gyenge északiban indult el a mezőny a Keszthelyi Yachtkikötő előtti rajtvonalról Kenese felé. A parthoz közel állók kicsit jobb poziciót tudtak kiharcolni. A rajtot követően ez a kis szél is elállt, és egy egészen gyenge D-DNYI kis szellő kezdett felépülni, amivel a már code zéróval felszerelt hajók elindultak a györöki kiszögellés felé a part alatt. A györöki csücsöknél már csillog a víz, mindenki abban reménykedik, hogy minél előbb odaér az ott élénkülő szélért. – kaptuk a gyors összefoglalót Toronyi András versenyigazgatótól.

Itt a verseny hivatalos oldalán látható iCell nyomkövető rendszer teszi biztonságosabbá, és a parton is élvezetessé a versenyt.

 

 

 

Rajtfotók©TörökBrigi / szolovitorlazas 

 

Rajt előtti készülődés

A meteorológiai előrejelzésnek megfelelően gyenge szeles készülődés zajlik a felkelő nap fényében.

Versenytársi összetartás jellemzi a mezőnyt, a rutinosabb “balatoni rókák” még az utolsó másodpercekben is segítenek a precíz tuningolásban a szólóvitorlázásban újoncnak számító versenyzőknek. Erről szól a szólóvitorlázás!

D-DNY-i 2-3 csomós lengedező brízben kezdenek kifutni a Versenyzők a keszthelyi kikötőből.

20 perccel a rajt előtt a beharangozott D-DNY-i helyett egy É-ÉNY-i frissülő szélben készülődik a 20 hajó a rajtvonal körül.

foto©szolovitorlazas

Reggel 6 óra – Kormányi értekezlet

foto©Török Brigi/ szolovitorlazas