2018-08-16

 A vitorlázók igénye hívta életre a legújabb Balatonkerülő páros versenyt

„8m Open” Kétszemélyes Balatonkerülő verseny: augusztus 18-19. A cél a benevezett vitorlázó-párosok   technikai és taktikai tudásának felmérése.

A cél a benevezett vitorlázó-párosok technikai és taktikai tudásának fejlesztése, az új 8 méteres nyitott kategóriájú hajófejlesztések tesztelése. Az új versenyről, a mezőnyről és az online követhető megmérettetésről a versenyalapító Fa Nándor mesél. web: szolovitorlazas.hu 

a hangfelvétel itt meghallgatható:

az interjú rövidített infomációi:

Mi az új Balatonkerülő vitorlásverseny lényege?

A Kétszemélyes Balatonkerülő egy teszt-verseny a 8m nyitott hajókategóriában versenyzők részére, amit a szólóversenyekre való felkészülésre fejlesztettünk ki. A verseny idén kísérleti jelleggel indul. Az efféle  készemélyes „double-handed” futamok egyébként évek óta jellemzik a nagy formátumú nemzetközi szólóversenyek tréning időszakait, melyet mi idén kívánunk kipróbálni és meghonosítani. A páros tesztkörrel fejlődést és tanulási lehetőséget szeretnénk biztosítani a nevezőknek, ahol párban is felmérhetik képességeiket.

Melyek voltak az új verseny életre hívásának szempontjai, célkitűzései?

Elsősorban a versenyzőkben merült fel az igény, hogy 8 méteres modern hajókkal párban is indulhassanak egy Balatonkerülő versenyen. A páros verseny ötlete nem számít újnak, mivel a szólóversenyeket jellemzően megelőzi egy teszt-kör hajónak és hajósoknak, amely segít megtanítani, felmérni a saját határaikat és helytállásra tréningez. Ez a verseny technikai, mentális és fizikai edzés is egyben az őszi Balatonkerülő szóló versenyünkre.

Kik lesznek a résztvevők? 

Alapvetően a szólóvitorlázókat és csapattársaikat érdekli a verseny, mert nekik nyújt lehetőséget a tapasztalatszerzésre, de emellett a profi pályavitorlázókat is várjuk, akik kipróbálhatják magukat egy hosszabb távú tavi versenyen. A jelentkezések szerint az új verseny más kategóriákban élen járó vitorlázók fantáziáját is megmozgatja.

Mi a szerepe, funkciója a vitorlásversenyek során a hajókövetésnek?

Évek óta az i-Cell technikai támogatásként szolgáltatja a szólóversenyeinken a hajók nyomkövetését. Több okból is fontos a nyomkövetés: a flottakövető rendszer és a hozzá tartozó online felület a versenyzők folyamatos láthatóságát és folyamatos követhetőségét szavatolja, valamint szakmai felügyelettel egybekötött biztonságot is eredményez, főként a napnyugtát követő órákban a versenyzők és rendező csapat számára. A kontrolling rendszer további két előnye, hogy elősegíti a szabályok betartását, nem utolsó sorban pedig jelen idejű információkkal szolgál a verseny állását online követni vágyóknak. 

A verseny augusztus 18-án (szombaton) 10:00 órakor a csopaki Kereked Vitorlázó Klub mólója előtt kitűzött rajtvonaltól indul, a befutás végső határideje pedig augusztus 19. (vasárnap) 16:00 óra. A versenyt a http://www.szolovitorlazas.hu oldalon lehet élőben követni a rajt pillanatától. Rendező: Fa Nándor – Fa Hajó Kft – Kereked Klub

A verseny véglegesített rajtlistája a nevezett egységek péntek esti hajófelméréseit követően, legkésőbb a szombati rajt előtt lesz nyilvános.

*Az i-Cell idén húsz éve a telematika leginnovatívabb magyar tulajdonú vállalata. A flottakövetés mellett mobilfizetési és agrárinformatikai technológiák terén is eredményes szakmai tevékenységet végez, 2013 óta pedig az elektronikus útdíjfizetés meghatározó szereplője. Az i-Cell több mint másfél évtizedes pályafutásának szakmai és gazdasági eredményeit, hazai és európai sikereit a minőség és az innováció iránti, vállalati alapértékként megfogalmazott elkötelezettségnek, a körültekintően megválasztott, nemzetközi elismertséggel rendelkező beszállító partnereinek, valamint annak a rugalmasságnak, nyitottságnak és fejlődőképességnek köszönheti, amely nélkülözhetetlen az olyan szakmai területen, ahol a technológiai fejlődés velejárójaként ötéves, gyökeres változási ciklusok közepette kell eleget tenni a kihívásoknak. 

Média részvétel meghívásos. Regisztráció lezárult!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,