2020-12-01

Fa Nándor ötszörös földkerülő óceáni szólóvitorlázó, kétszeres Vendée Globe földkerülő és Varga Lajos balatoni szólóvitorlázó versenyző beszélgetése hajókról, hajósokról, hajó típusokról, emberi kapcsolatokról, bajtársiasságról és életveszélyes helyzetekről.

Ki és mi az, ami nem marad ki biztos: Jeremie Beyou (Charal) és Alex Thomson (BOSS) hajósérülése, Kevin Escoffier (PRB) sikeres mentése – és még csak most kezdődik a nagy menet a déli óceánon. Szó lesz King Jeanról, uszonyokról, szárnyakról, sebességről és még sok másról.

A Vendée Globe minden órája kiválóan követhető a verseny hivatalos oldalain, fotók, videók, hajó-nyomkövetés , a versenyzők élő bejelentkezése az óceáni versenyhajók fedélzetéről – sokezer mérföld távolságból, szinte minden érdeklődő számára elérhető. A versenyzők közösségi oldalain rengeteg fotó, videó megjelenik, az idegen nyelveken közzétett írások megértése akár az internetes fordítók vagy applikációk segítségével sem okoz gondot. El sem lehet képzelni, hogy a vitorlázók és más érdeklődők a világban hány órát töltenek és beszélgetnek csak Vendée Globe versenyről.

Nem célunk a minden perces, napi rendszeres verseny összegzés, de ami a rajt óta eltelt 23 nap alatt történt, annak a jelentősebb eseményei és a versenyhajókról tudható érdekességek itt szóba kerülnek.

Néhány kitérővel kicsit közelebb kerülünk a részletekhez az itt hallható beszélgetés során.

Vendée Globe – Fa Nándor és Varga Lajos vitorlázók beszélgetése 1. rész (20p 56mp)
Vendée Globe – Fa Nándor és Varga Lajos vitorlázók beszélgetése 2. rész (14p 13 mp)
Vendée Globe – Fa Nándor és Varga Lajos vitorlázók beszélgetése 3. rész (18 p 16 mp)