2024-05-24

Ki lesz üldöző, és ki lesz a győztes? Komoly mezőny áll a rajtvonalra idén is, sőt!

Ma 18.00-kor zárjuk a nevezéseket, addig is alakulhat a mezőny összetétele. Például nemrég kaptuk a hírt, hogy az egyik nagy esélyes, számos versenyünk győztese, Varga Lajos idén nem indul, de a sokszoros szóló versenyben edzett Nedbál Noelnek adta át hajóját… úgyhogy minden lehetséges. Az eddig beérkezett nevezések szerint ismét patinás nevekkel, hajókkal talaálkozunk majd a szombati rajtvonalon.

A versenyünket ebben az évben is az iCell telematikai vállalat támogatásával rendezzük. Az online hajó-nyomkövetés a szolovitorlazas.hu oldalon a verseny rajtjától érhető el.

A piros színű tracking gombra kattintva megjelenik a Balaton térképe a hajónevekkel-kormányosok nevével, a rajt utáni pillanatoktól kezdve nyomon követhető lesz a versenyzők haladása, az egyes hajók aktuális sebessége, kirajzolódik a megtett útvonaluk és az aktuális versenyállás szerinti rangsor.

Az idei kihívóknak is komoly felkészültséggel kell a rajtvonalhoz állni. A tavalyi győztes kormányossal mindenképp számítaniuk kell.

A 2023-as verseny győztese a 8M nyitott osztályban a
Kolibri fedélzetén, Juhász György – Lukáts Csaba páros volt. /foto_Török_Brigi/ 

Két hajókategóriában rendezzük a a versenyt: hagyományosan a 8 méter nyitott kategória mellett idén 11 méter nyitott kategóriájú hajók felé is kiszélesítettük a nevezés lehetőségét. Az ismert, sokat próbál szólóvitorlázó mezőny és az utóbbi években fejlesztett 8m open rohanógépekkel együtt meglepően nagy mezőny készülődik, számos NAU hajó is ott lesz a rajtvonalon. A tavalyi mezőnyben, a korábbi szólóversenyeinken is eredményes Soponyai Géza is sikerrel vett részt, sajnos idén nélküle indulnak a Nau-család hajói.

A 2023-as verseny győztese a 8M nyitott osztályban Juhász György – Lukáts Csaba páros volt a Kolibri fedélzetén. A 10M nyitott osztáy győztese, a Keller András – Kerényi Tamás /Code10#1/ páros idén nem áll rajthoz.

A korábbi rajtlistához képest elmarad Fa Nándor idei indulása a kétszemélyes mezőnyből, miután nem készültek el a vitorlái. (video)

Ott lesz viszont rendezőként a mezőnnyel, mint mindig, éjjel-nappal követi a hajósokat a rendező motorossal, így ebben az évben is számíthatunk a verseny folyamán készülő elemzésekre is. A versenyről készült Fa Nándor bevezető hangfelvételt itt hallható:

Fa Nándor – kétszemélyes Balatonkerülő beharangozó hangfelvétel

A rajt előtt 2 nappal vált világossá, hogy Fa Nándor rajta új 8 méteres hajójával ezen a versenyen elmarad, több beszállító késlekedése miatt:

A szombati rajtig egy rövid 2023-as kétszemélyes Balatonkerülő képes visszapillantó:

NEVEZÜNK, NEVEZÜNK

Címkék: , , , , ,