2019-09-25

Szeptember 28-29. a Balaton legfelkészültebb hajósainak szóló kihívás napja. 2001 óta ez a tizenkilencedik Fa Nándor rendezésű hazai szóló viadal. A Balatonkerülő Non-Stop Szóló Vitorlásversenyre percről-percre érkeznek a nevezések, jönnek az újak és a már kipróbáltak is …

készülődik a mezőny a Balaton legfelkészültebb vitorlázóit megszólító viadalra, ahol a hajósoknak kikötés- és külső segítség nélkül kell teljesíteniük a tókerülő – szélviszonyok és egyéni pálya-taktikától függő – több mint 160 km-es távját.

A Fa Nándor alapítású verseny 2001 óta a legelhivatottabb vitorlázókat, hajótervezőket hajóépítőket szólítotja meg. A kihívás vezér-elve 2006 óta (ekkor tette vízre Fa Nándor a saját tervezésű 8mPro balatoni versenyhajóját) egyre több innovatív gondolatot, szebb, új, hazai fejlesztésű- építésű 8méter nyitott versenyhajót eredményezett, amelyek más hazai és nemzetközi versenyeken is szép eredményeket érnek el.

Idén a 8m nyitott versenyvitorlások mellett Fa Nándor versenyigazgató a 10m nyitott kategóriát is meghívta a mezőnybe. A vele készülő interjú itt meghallgatgató. Mikrofonhoz kértük a tavalyi címvédőt, a mezőny egyik legaktívabb, legeredményesebb innovátorát, Varga Lajos vitorlázót is.

A Szólóvitorlázó Nagydíj Vándorkupa -szimbolikusan minden évben visszatér a FA Hajó irodába, és várja az új győztes eredményét. A 2018-as címvédő: Varga Lajos

(Az egy-szuszra készült hosszú beszélgetést több részre osztottuk a könnyebb letöltés miatt.)

hangfelvétel: Fa Nándor és Varga Lajos beszélgetése – a verseny rajtja előtt 2 nappal.

  1. rész. mp3 audio, 7 perc

2. rész mp3 audio, 12 perc

3. rész mp3 audio, 8 perc

Itt látható a benevezett versenyzők táblája, ahol a nevezők közt ott vannak a 10-18 -szer is sikerrel teljesített vitorlázók és az 1-2-3-szoros Balatonkerülő győztesek.:

https://szolovitorlazas.hu/szolo-balatonkerulo-elonevezesek/

 

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,