2021-05-28

Az első Balaton-kerülő vitorlázóversenyünk egy páros futam lesz – amely valójában a szeptemberi “nagy szóló” megmérettetésére készülő balatoni kormányosok és hajóik idei felkészítő futama egyben, a mezőnyben a versenykiírás szerinti 8 méter nyitott és 10 méter nyitott hajók rajtolnak szigorú biztonsági kritériumok szerint. (benevezett versenyzők táblája : https://szolovitorlazas.hu/ketszemelyes-balatonkerulo-versenyzok-2021/

Fa Nándor versenyigazgatóval, a 2001-ben általa alapított Balaton-kerülő szólószériáról készült beszélgetésünket itt hallhatják két részben.

A versenyhajók haladását, pozícióját, sebességét a rajt pillanatától az iCELL telematikai fejlesztésének köszönhetően online követhetik a szolovitorlazas.hu oldalon. A FB szolovitorlazas oldalon gyors hírekkel, fotófeltöltésekkel, élő bejelentkezésekkel gazdagítjuk a híranyagot.

Köszönjük ez érdeklődést, jó vitorlázást vízen és a fotelekben egyaránt.

Szóló 2021 – páros balatonkerülő verseny – a szóló széria szezonindító beszélgetése Fa Nándorral 1.rész

Sokakban felmerül, miért alkot a versenykiírás külön kategóriát a 8m és 10m nyitott hajóknak. Egyik gyorsabb, mint a másik, vagy könnyebb-nehezebb kormányozni, vajon nagy a sebességkülönbség és az összteljesítmény közöttük? Ja, és párban vajon könnyebb elvezetni, megvitorlázni ezeket a hajókat, mint szólóban? Erre kértünk választ Fa Nándortól a beszélgetés második részében.

Szóló 2021 – páros balatonkerülő verseny – a szóló széria szezonindító beszélgetése Fa Nándorral 2.rész

Rajt: BYC Balatonfüred szombat de. 10.óra

Címkék: , , , , , , , , , , , ,